Jedzenie nie powinno i nie może wywoływać w nas ciągłego niepokoju i poczucia winy. W świecie, w którym jedzenie stało się fetyszem i rodzajem religii, a zaburzenia odżywiania są normą u kobiet i mężczyzn, warto ostudzić temperaturę. Ta książka uspokaja nastroje.Autorki (znana dietetyczka i dziennikarka), biorą na warsztat mity dotyczące „właściwego odżywiania”. Czy gluten naprawdę szkodzi? Dlaczego nie możemy schudnąć? Czy warto robić detoks?To ogromna przyjemność czytać zapis błyskotliwego dialogu mądrych kobiet, odnoszących się do świata ze zdrowym dystansem i szanujących życiowe wybory innych. Jest to książka dla wszystkich tych, którzy chcą w mądrzejszy sposób decydować o swoim życiu. Tomasz SobierajskiEverything in moderation: „wszystko z umiarem” – mawiał mój szkocki teść za Markiem Twainem. Dziewczyny potrafią przekuć tę maksymę w fascynującą opowieść o tym, co i jak powinniśmy jeść. Agnieszka Piskałą A jest arcyinteligentną osobą z dużym poczuciem humoru i dystansem do świętyc...
Ta książka nie powstała po to, by cię straszyć, lecz przygotować na czasy, w których dzięki zawartej tu wiedzy będzie ci łatwiej. Dowiedz się, co zrobić, kiedy zawyją syreny. Dla dobra siebie samej i twojej rodziny. Sytuacje kryzysowe – wojna, naturalne kataklizmy oraz ich konsekwencje – wymagają odpowiedniego przygotowania. Weź sprawy w swoje ręce. Kreatywność, planowanie i chęć przetrwania są najważniejsze. Dowiedz się: – jak interpretować bieżące wydarzenia i nie poddawać się dezinformacji, – co powinnaś mieć zawsze w swoim samochodzie, – jakie produkty i w jakiej ilości powinnaś zgromadzić w domu, – jak spakować plecak ewakuacyjny dla siebie i swoich dzieci, – jak inwestować oszczędności. Szykuj się na najgorsze, spodziewaj się najlepszego! Skrzydełko 1: Anna Zapolska Wybuch pełnoskalowej wojny w Ukrainie uświadomił jej, że to właśnie ona jako kobieta zawsze powinna być gotowa na sytuacje kryzysowe. Na początku 2024 roku założyła kanał Miejski Survival Matki Polki na ...

