Kiedy ciepła aura daje o sobie znać, odczuwamy większą potrzebę przebywania na świeżym powietrzu. Wówczas chętnie organizujemy przyjęcia przy grillu bądź pikniki. Poznaj nasze niebanalne menu odpowiednie na biesiadę pod chmurką. Znajdziesz tu szaszłyki, żeberka, ryby, opiekane warzywa i inne pyszności, dzięki którym urządzona przez ciebie impreza grillowa stanie się towarzyskim wydarzeniem sezonu. Ponadto polecamy smakołyki nadające się do spakowania w plecak czy do koszyka: wrapy i wytrawne ciastka zamiast zwyczajnych kanapek oraz zdrowe słodycze, np. batoniki granola. Nie zapomnieliśmy także o sałatkach w słoikach. Lepiej przygotuj dużo jedzenia, bo na świeżym powietrzu apetyt dopisuje! Cena detaliczna: 29,99 złRok wydania: 2018Oprawa: miękkaLiczba stron: 192Format: 16.5 x 22.0 cmNumer ISBN: 9788377071762Kod paskowy (EAN): 9788377071762Waga: 484 g...
Czy wiesz, co kryje się pod hasłem superfood? To produkty odznaczające się wyjątkowo dużą wartością odżywczą, obfitujące w składniki niezbędne dla zachowania zdrowia i dobrej kondycji.Do superżywności zaliczają się nie tylko egzotyczne odkrycia w rodzaju komosy ryżowej, jagód goji czy spiruliny, ale także artykuły znane w polskiej kuchni od wieków! Takie swojskie składniki, jak: buraki, jarmuż, kiszona kapusta, dynia, płatki owsiane czy kasza jaglana, również mają nieprzeciętne walory prozdrowotne.W naszej książce znajdziesz przepisy na różnorodne specjały przyrządzane wyłącznie z krajowej superżywności. Są to przekąski, sałatki, zupy, a nawet dania obiadowe i desery świetnie wpisujące się w polską tradycję kulinarną. Cena detaliczna: 34,99 złRok wydania: 2020Oprawa: miękkaLiczba stron: 160Format: 19.0 x 23.4 cmNumer ISBN: 978-83-7707-329-2Kod paskowy (EAN): 9788377073292Waga: 500 g Kategorie: Książki kucharskie Kuchnia regionalna ...
Kiszona kapusta czy ogórki to nie tylko porcja witamin, których brakuje nam w chłodniejszych porach roku, ale też naturalny probiotyk. Kiszonki są mniej kaloryczne niż nieprzetworzone warzywa czy owoce, a kisić można nie tylko kapustę i ogórki ale także inne warzywa a nawet owoce. Najzdrowsze zaś są kiszonki wykonane samodzielnie.W tej książce przedstawiamy zasady przyrządzania i przechowywania kiszonek oraz zestaw przespisów na wyborne przetwory. Książka adresowana zarówno do osób dopiero zaczynających robić przetwory, jak i tych wszystkich, którzy od lat zapełniają swoje spiżarnie pysznościami w słoikach. ISBN: 978-83-7707-301-8EAN: 9788377073018Cena det.: 34,99 złOprawa: TwardaFormat: 19.5x24.0cmLiczba stron: 160Wydanie: 1Rok wydania: 2019Język wydania: polskiCiężar: 0,654 kgKategorie: Książki kucharskie Potrawy. Napoje. Żywność ...
Obawiasz się kalorii? Niepotrzebnie! Zdrowe kalorie to takie, które nie tylko zaspokajają głód, ale także dostarczają wielu składników niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Właśnie takie posiłki – gęste odżywczo – proponujemy w naszej książce. Znajdziesz tu przepisy na super zdrowe dania z pełnoziarnistych produktów zbożowych, chudego mięsa i nabiału, pysznych owoców i warzyw oraz niezwykle cennych orzechów i pestek. ISBN: 978-83-7707-174-8EAN: 9788377071748Cena det.: 29,99 złOprawa: MiękkaFormat: 21.9x16.6Liczba stron: 192Rok wydania: 2018Język wydania: polskiCiężar: 0,485 kgCena: 29,90Kategorie: Diety Książki kucharskie Poradniki Potrawy. Napoje. Żywność ...
Zdrowa kuchnia, nowoczesne pomysły na dania skomponowane z naturalnych, lokalnych produktów to propozycja dla osób żyjących w ciągłym pośpiechu, zniechęconych fast foodami i gotowymi posiłkami z wysoko przetworzonych składników. Slow food propaguje oryginalną lokalną żywność, niespotykaną w innych miejscach na świecie. Skarby naszych pól, lasów i ogrodów pozwalają przyrządzić domowy chleb, aromatyczne konfitury, ugotować pożywne zupy, a mleko czy jajka od lokalnych dostawców zagwarantują smaczne dania. Wspólne gotowanie z rodziną i przyjaciółmi daje nam chwile wytchnienia i przyjemność smakowania życia. ISBN: 978-83-7707-180-9EAN: 9788377071809Cena det.: 29,99 złOprawa: MiękkaFormat: 21.9x16.7Liczba stron: 192Rok wydania: 2018Ciężar: 0,48 kgKategorie: Książki kucharskie Potrawy. Napoje. Żywność ...
Czy wiesz, że jadalne są praktycznie wszystkie części roślin? „Kuchnia roślinna” to intrygujący zbiór przepisów na dania z kwiatów, liści, łodyg, strączków, korzeni i bulw, a nawet warzywnych owoców. Znajdziesz tu zarówno dobrze zadomowione w naszej tradycji kulinarnej warzywa: pomidora, ziemniaka czy kapustę, jak i mniej znane gatunki, np. jarmuż czy skorzonerę. Doceń walory kuchni opartej na roślinach z pól, łąk i ogrodów! Cena detaliczna: 29,99 złRok wydania: 2018Oprawa: miękkaLiczba stron: 192Format: 16.5 x 22.0 cmNumer ISBN: 978-83-7707-179-3Kod paskowy (EAN): 9788377071793Waga: 484 g...